بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

BAHAN2 :
10 Biji kuning telur
2 Biji putih telur
1 Sudu besar emulsifier
100 Gm gula pasir
75 Gm tepung gandum
25 Gm tepung jagung
1/4 Sudu kecil serbuk penaik
100 Gm marjerin (cair)
1/2 Sudu kecil pes coklat
CARANYA :
1 - Pukul telur bersama gula pasir dan emulsifier gebu dan putih.Masukkan campuran tepung gandum, tepung jagung dan serbuk penaik yang telah diayak.
2 - Kemudian tuang butter cair, dan kacau rata.
3 - Ketepikan lebih kurang tiga sudu besar adunan dan campurkan dengan pes coklat. Masukkan dalam piping beg.
4 - Tuang adunan selebihnya ke dalam loyang ukuran 32 x 32 x 3 cm yang telah disapukan butter dan dialasi kertas surih.Ambil adunan coklat, pancitkan di atas adunan tadi.
5 - Bakar pada suhu 190o C selama 15 minit.Jika bahagian atas kek belum masak, gunakan api atas saja.
6 - Setelah kek sejuk, sapukan jem blueberi dan gulung. Balut dengan plastik dan sejukkan sebelum dipotong.
No comments :
Post a Comment