بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
BAHAN A :
2 Cawan nasi
3 Batang kacang pangjang - Hiris halus
1 Tangkai bunga kantan - Hiris halus
3 Tangkai daun kesum - Hiris halus
2 Batang serai - Hiris halus
1 Cawan tauge
Garam gula secukupnya
Kicap sotong secukup rasa
Minyak masak secukupnya
BAHAN B :
1/2 Cawang sotong - Potong
1/2 Cawan udang - Buang kulit
1/2 Cawan isi ikan merah
Sambal tumis secukupnya
CARANYA :
1 - Panaskan minyak,goreng bahan A hingga masak angkat dan ketepikan
2 - Panaskan sedikit minyak,goreng bahan B hingga separuh masak dan angkat.
3 - Panaskan bekas sazzling hingga berasap,letakkan bahan A diseparuh bahagian bekas dan separuh bahagian lagi letak bahan B.
4 - Masak seketika dan boleh diangkat.
No comments :
Post a Comment