بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum.....
Apa khabar semua ? shada harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.
Alhamdulillah.... shada sekeluarga sihat-sihat blaka.
Haini masak lauk ayam panggang berempah,ada masa terus update resepi.
Heee.... masa luang ni nok cari susah,asyik sibuk memanjang .
Maklumlah suri rumah berhemah hahahahaha......!
Menu ni biasanya shada buat masa dalam berpantang meme best sangat-sangat rasa panas n banyak keluar angin badan pun rasa sedap dan ringan.
Biasalah shada berpantang sendiri jadi kenalah berhati-hati dan mesti pantang betul-betul kerana xdok orang jaga hikhikhik......
Emmm dah melalut entah kemana huhuhu....
jom lah tengok resepi pulok !
AYAM PANGGANG BEREMPAH
BAHAN2 :
Ayam dlm 4-5 ketul 2 Sudu jintan manis
5 Ulas bawang putih 2 Batang serai - Hiris
2 sudu jintan putih 2 Sudu lada hitam
3 Biji bawang merah Serbuk ketumbar
Sedikit halia n kunyit hidup - ditumbuk
Daun limau purut - Hiris
Garam n gula
CARANYA :
1 - Ayam dibersih dan digaul bersama bahan2 diatas serta diperap selama 30 minit
dlm pembalut aluminium
2 - Panggang ayam sampai masak n bolehlah dihidang
*ENAK DIMAKAN BERSAMA NASI PANAS
No comments :
Post a Comment