بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
BAHAN DUMPLING :
350 Gm Isi ayam - Cincang
50 Gm udang - Cincang
20 Gm jejari ketam - Cincang
1 Ketul stok ayam
Sedikit Garam gula
Sedikit serbuk lada sulah
Sedikit minyak bijan
20 Gm tepung sagu
2 Keping kulit watan
Sedikit daun ketumbar - Cincang
BAHAN SUP :
4 Cawan air stok ayam
1 Sudu teh serbuk stok ayam
1/ Sudu teh gula
CARANYA :
1 - Kacau semua bahan inti hingga rata dan sebati.Intikan dlm kulit watan,kukus hingga masak
2 - Rebus air stok ayam bersama bahan lain hingga mendidih dan sebati.
3 - Boleh dihidangkan bersama sirip ikan yudan dihias dengan jejari ketam dan daun ketumbar.
No comments :
Post a Comment