بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
BAHAN2 :
1 Keping ikan salmon
1/2 Sudu besar jus lemon
Garam secukupnya
3 Sudu besar minyak zaitun
4 Sudu besar air
Sedikit tepung gandum
1 Sudu besar mentega
Serbuk lada hitam
CARANYA :
1 - Potong ikan salmon kepada 2 bahagian,buang kulit dan salut dengan tepung gandum-ketepikan.
2 - Panaskan 2 sudu minyak dan goreng ikan tadi
3 - Balikkan dan tambah 1 sudu minyak lagi dan masukkan lada hitam serta garam,goreng hingga kekuningan.
4 - Setelah masak angkat dan ketepikan.
5 - Dlm kuali yang sama,masukkan air,mentega dan jus lemon.
6 - Kacau rata hingga mendidih dan tuang diatas ikan tadi.Sedia utk dihidang.
YAM!YAM!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments :
Post a Comment