بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
BAHAN2 :
300 Gram sambal yunan
500 Gram daging
1 Inci halia - Hiris
3 Biji bawang merah - Mayang
2 Ulas bawang putih - Mayang
5 Kuntum bunga lawang
5 Biji chow guo yunan - Herba cina
5 tangkai cili kering - Potong
2 Sudu makan sos kicap yunan
3 Sudu teh gula merah
Garam secukuprasa
CARANYA :
1 - Panaskan minyak,tumis halia,cili kering,bawang merah n putih hingga wangi
2 - Masukkan daging masak hingga empuk.Masukkan sos kicap,sambal yunan,biji chow guo,bunga lawang dan sedikit air.
3 - Masukkan gula merah dan garam secukuprasa.Gaul sebati dan boleh dihidangkan
No comments :
Post a Comment